Pips Chips & Videoclips
Dom omladine Beograda
24. februar 2012.

26. februar 2012.

 
 
 
  Nepune dve godine od prvog koncerta (07.04.2010.) i nastupa na Long Night Festivalu prošlog marta, grupa Pips Chips & Videoclips se vratila u Dom Omladine treći put promovišući svoj novi live CD i DVD Poštar zvoni 2X2 pod pokroviteljstvom „Cockte“ (pića vaše i naše mladosti) i „Jutarnjeg lista“.

Šestočlani bend, predvođen harizmatičnim Dubravkom Daddy Ivanišem, koga još čine Ivan Božanić - gitare, back vokali, Tin Ostreš - bubanj, Krunoslav Tomašinec - gitara, Zdeslav Klarić - klavijature, back vokali i Marko Levanić - bas, napravio je vruću atmosferu pred ne tako brojnom ali za koncert veoma raspoloženom publikom.
Počtak je bio u njihovom stilu - akapela/klapa izvođenje jedne od starih hitova zabavne muzike. Ovaj put je to bila "Al tata ti me voliš" Mira Ungara, pevača i prvog supruga Tereze Kesovije.



Dvočasovni koncert koji su Pips, Chips & Videoclips održali bio je pun energije i pozitivnih emocija. Pored već poznantih stvari kao što su "Ljeto ‘85" i "Seks u školi" PC&VC su izveli i novu kompoziciju "Htio bih da me voliš" koja će se sigurno naći na njihovom novom albumu koji je u pripremi. Bile su tu i pesme "Fred Astaire", "Zdenka i izvanzemaljci", "Supermama" te "Motorcycle Boy" koje su razbuktale sam nastup. "Teroristi plaču", "Jedan od nas" i "Plači" su predstavljali uvod za novu pesmu "Htio bih da me voliš". Posle njih publika je burno reagovala na "Malenu", "Rositu Pedringo", "Nogomet" kao i "Poštara lakog sna".



Pretežno mlađa publika, koja je bila u većini, znala je sve pesme napamet a tokom koncerta svoje dobro raspoloženje manifestovala je beskompromisnim plesom. Atmosfera u sali se sve više zahuktavala i u jednom trenutku nestalo je podele izmedju benda i publike. Svi su postali jedinstvena celina u kojoj je bilo obostranih izliva emocija, tako da je bend odsvirao zaslužena dva bisa.
Izvedene su "Dan mrak", "Narko", "Bog", te "Baka Lucija", zatim "Gume na kotačima", "Na putu" i "2x2".
Odličan i pošten nastup zagrebačke grupe nikog nije ostavio ravnodušnim pa se nadamo da ćemo Pips Chips & Videoclips videti i slušati odmah po objavljivanju novog albuma.

Fotografije sa koncerta

tekst - slobodan vlaketić
foto & video - nebojša mićković

 
 

koncerti


Fit
Atom Live
16.02.12.




Jinx
Dom omladine Beograda
14.02.12.




TBF
Dom omladine Beograda
27.01.12.


Pekinška patka
Dom omladine Beograda
29.12.11.




Massimo Savić
Sava centar
22.12.11.




Eva Braun
Dom omladine Beograda
17.12.11.




Električni orgazam
Dom omladine Beograda
09.12.11.




Hladno pivo
Hala sportova Novi Beograd
02.12.11.